Pop-uprestaurant Yellow in Brugge opent de deuren

Medevennoot en sommelier Joachim Boudens gunt ons een eerste blik in het pop-uprestaurant Yellow. "We nemen een berekend risico", zegt hij. (Foto BP) © Benny Proot
Redactie KW

Het 30-koppig team van Hertog Jan heeft vrijdagavond het pop-uprestaurant Yellow in de Braambergstraat 10 geopend. In de schaduw van de Vismarkt zullen Gert De Mangeleer en Joachim Boudens drie maanden lang – zeven dagen op zeven – experimentele, gastronomische gerechten serveren.

Het driesterrenrestaurant Hertog Jan verhuist deze zomer van de Gistelsesteenweg in Sint-Andries naar de Loppemstraat 52 in Zedelgem. “We hebben de 18de eeuwse schuur van de beschermde boerderij Hof De Pleyne laten restaureren”, vertelt sommelier Joachim Boudens, die samen met chef-kok Gert De Mangeleer Hertog Jan runt. “Onze keuken wordt ingericht in de oude schuur, ernaast wordt er een modern gedeelte gebouwd dat ons nieuw restaurant zal huisvesten.”

Nog geen naam

In afwachting van de verhuizing naar Zedelgem is Hertog Jan dicht. Het huidig restaurant op Brugse bodem zal omgevormd worden tot een brasserie. “We zijn nog op zoek naar een naam. Om de periode van de sluiting te overbruggen openen wij nu het pop-uprestaurant Yellow in de Braambergstraat in Brugge”, vervolgt Joachim Boudens.

“Yellow biedt een à la carteformule, met voorgerechten aan 20 euro en hoofdgerechten aan 30 à 35 euro. Enkele voorbeelden: een vitello tonnato, een bereiding van Zeeuwse kokkels, een stoofpotje Duke of Berkshire en kabeljauw gebraden in de oven met spinazie en zuiderse aroma’s.”

Afbraak in mei

Op 31 mei wordt alles weer afgebroken in de Braambergstraat. Een deel van het meubilair en het keukenmateriaal zullen we gebruiken in onze nieuwe brasserie in Sint-Andries en op de nieuwe locatie van Hertog Jan in Zedelgem. Op 1 juni moet die brasserie opengaan, in de maand juli heropent Hertog Jan zijn deuren in Zedelgem”, aldus Joachim Boudens.

(SV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad van 28 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier