Pop-up De Vleugelfabriek vanaf dit weekend in Roeselare

(Foto BF) © (Foto BF)
Redactie KW

Met De Vleugelfabriek opent Stefanie Da Silva Lemos binnenkort een pop-up zaak, waar ouders kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl hun kinderen zich volop uitleven met vintage speelgoed.

De voorbije maanden stak Stefanie Da Silva Lemos, die al jarenlang in het cultuurcentrum De Spil tewerkgesteld is, na haar werkuren de handen uit de mouwen om een oude vogelzaadfabriek in de Godshuislaan om te bouwen tot een hippe zaak, waar zowel ouders als kinderen aan hun trekken komen. “Ik ga zelf heel graag een koffietje drinken of een pannenkoek eten. Ik merk echter dat dochter Nina (5) en zoon Matteo (12) zich heel snel vervelen. Uit Nederland haalde ik het idee om een horecazaak te starten, waar kinderen zich volop kunnen bezighouden.”

Een krijtbord, een voetbal- en pingpongtafel, een leeshoek… Stefanie is momenteel volop bezig met het inrichten van de ruimte, waar de kinderen zich straks kunnen uitleven, terwijl hun ouders smullen van een pannenkoek en nippen aan hun tas koffie.

Ook verhuur

“De voorbij jaren verzamelde ik ook heel veel vintage speelgoed. Het is de bedoeling dat de kinderen ook iedere week uit ander speelgoed zullen kunnen kiezen.” Aanvankelijk is het bedoeling dat De Vleugelfabriek in de Godshuislaan enkel op zondag open is. “In Roeselare zijn er heel weinig zaken open op zondag. Daarom koos ik voor die dag. Als er later vraag is om ook bijvoorbeeld om woensdagmiddag open te doen, zal ik dat overwegen. Ik blijf wel in De Spil werken.” Stefanie verhuurt ook de Vleugelfabriek voor allerhande feestjes zoals babyborrels of communiefeesten.

Om de Vleugelfabriek aan het grote publiek voor te stellen, houdt de initiatiefneemster een openingsweekend. Van 10 tot en met 12 augustus is de pop-up zaak zowel op vrijdag, zaterdag als zondag open. “Het is de bedoeling dat de Vleugelfabriek zeker twee jaar open blijft. Nadien bekijk ik of er een vervolg komt aan het concept.”

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier