Politiezone RIHO betrapt jonge bestuurster met kleuter aan het stuur

© iStock
Redactie KW

De vrouw bestuurde haar wagen met haar zoontje op haar schoot.

“Zoals steeds bij de aanvang van het nieuwe schooljaar worden er controles op het parkeren nabij de schoolpoort uitgevoerd. Nu eens vermanend, dan eens repressief met boetes. Het moet gezegd dat er een tendens is dat het beter gaat dan vorig jaar. Het is niet vlekkeloos, maar toch goed”, steekt politiezone RIHO (Roeselare, Izegem en Hooglede) van wal op Facebook.

“Maar wat deze morgen werd vastgesteld slaat toch wel een beetje alles: een jonge vrouw bracht haar kleuter van om en bij de twee jaar naar school met de wagen. Ze bestuurde haar wagen met haar zoontje op haar schoot. Het kindje zat dus tussen haar en het stuur met de handjes aan het stuur. De jonge vrouw droeg bovendien geen veiligheidsgordel. Op de achterbank was een kinderbeveiligingssysteem bevestigd”, klinkt het.

“Bij deze nogmaals een warme oproep om de kinderen in de wagen te beveiligen en goed vast te gespen. Dat je het als bestuur(d)(st)er het niet te nauw neemt… maar een kind kan wel niet kiezen, niet?”, aldus nog politiezone RIHO.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier