Politiezone Bredene/De Haan toont zich meest poëtische van West-Vlaanderen

30/01/19 om 22:45 - Bijgewerkt om 22:43

Op 31 januari 2019 gaat de poëzieweek van start met gedichtendag. Ook de politiezone Bredene/De Haan laat zich hierbij niet onbetuigd. Er bestaat een dichter des vaderlands, een stadsdichter en nu dus ook een politiedichter. Deze pleegde een gedicht over... de politie. Het is geen groots meesterwerk, maar een eenvoudig schrijfsel op rijm met wat beschouwingen op de politie.

Politiezone Bredene/De Haan toont zich meest poëtische van West-Vlaanderen

© Getty Images/iStockphoto

"Taal is heel belangrijk in onze dagelijkse werking van alle politiemensen", zo klinkt het in een persbericht. "Dagelijks zijn we bezig met taal, bij het maken van processen-verbaal, verslagen, brieven, ... De taal die wij bij de politie doorgaans moeten gebruiken is eerder ambtelijk, sec, zonder ruimte voor frivoliteiten, maar dat neemt niet weg dat het - als de gelegenheid zich voordoet - er niet eens wat poëtischer kan aan toegaan."

"Zo worden bij afscheidsvieringen regelmatig gedichtjes gemaakt, maar ook de Facebookpagina van de zone wordt af en toe opgefleurd met wat rijmelarij, bvb. bij het aankondigen van flitscontroles. Het grote probleem waarmee men bij het schrijven van dergelijke gedichten geconfronteerd wordt, is dat het ook altijd moet kloppen. Men kan het als politie niet permitteren om te veel dichterlijke vrijheid aan de dag te leggen."

Lees het gedicht hier:

Politiezone Bredene/De Haan toont zich meest poëtische van West-Vlaanderen

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!