Politie vindt 63 transmigranten in Zeebrugge op 2 dagen, aantal waagt sprong naar ferry

13/07/18 om 07:57 - Bijgewerkt om 07:55

De politie trof de afgelopen twee dagen 63 transmigranten aan in Zeebrugge. Dat is een opmerkelijk hoog aantal, maar een directe verklaring lijkt daar niet voor te zijn.

Politie vindt 63 transmigranten in Zeebrugge op 2 dagen, aantal waagt sprong naar ferry

© BELGA

Woensdag werden 33 mensen opgepakt. Daarvan stelden enkelen zich agressief op tegenover de politiediensten. Gisteren konden er in totaal 30 illegale vluchtelingen gevat worden. Het zou niet om dezelfde mensen als een dag eerder gaan. Bovendien kwam er een melding van enkele transmigranten die boven op de gangway van de ferries stonden, zo'n twintig meter hoog. Toen een ferry kwam aangemeerd waagden ze de sprong van ongeveer twee meter ver om op de boot te geraken. De politie werd verwittigd en ging de vluchtelingen op de ferry zoeken. Ze konden ze dan ook inrekenen. Gistermiddag gooide een minderjarige transmigrant bovendien een steen door de ruit van het politiekantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge. De jonge vandaal kon gevat worden.

(TL)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!