Poelkapelse breiclub steunt goed doel

Marijke Depoorter is voorzitster en drijvende kracht achter breiclub De Sjettebolle en zet ook allerhande liefdadigheidsacties op touw. (foto RB)
Redactie KW

Breiclub De Sjettebolle uit Poelkapelle komt iedere eerste en derde maandag van de maand bijeen in het Dorpshuis. Op maandag 4 maart staat de jaarlijkse breimarathon voor het goede doel op de agenda. Voor de negende keer al kruisen de leden van De Sjettebolle de naalden.

“Op maandag 4 maart gaan we van 10 uur tot 22 uuraan de slag in De Hazebrug”, vertelt voorzitster Marijke Depoorter. “Het streefdoel wordt 1.000 setjes mutsjes en bijhorende sokjes en 500 dekens voor baby’s in Gambia.”

Voor arme regio’s

“We breien telkens voor allerhande minderbedeelde of arme regio’s. Na acht breimarathons maakten we al meer dan 19.000 stuks uit de beschikbare breiwol. Onze babymutsjes, sjaals, dekentjes, debardeurs, truien…, arriveerden in Roemenië, India, Zambia. Verleden jaar breiden we 2.769 topjes en 770 debardeurs voor de Roemeense jeugd”, gaat Marijke Depoorter verder.

“De deelnemers aan deze breimarathon komen uit Langemark-Poelkapelle, Veurne, Poperinge, Zonnebeke, Houthulst, Elverdinge en Ieper. We koppelen altijd het nuttige aan het aangename in de breimarathons en tussen de koffie en koeken door hoor je allerhande verhaaltjes, kluchtjes en vertellingen”, vult secretaris Ingrid De Rocker aan.

Kaartje leggen

“Mensen die restjes wol hebben, zijn ook welkom en iedereen die wil meebreien, mag in de rij komen zitten op maandag 4 maart in de Hazebrug voor onze gezellige 9de breimarathon.

Ook wie niet breit, is welkom voor een verwenkoffietje of fris pintje. Mannen kunnen ondertussen een kaartje leggen”, besluit Ingrid De Rocker.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier