Poelkapelle herdenkt ‘De Groote Oorlog’ in beeld

Op de foto zien we eigenaar Patrick Devoogdt tijdens zijn welkomstwoord met in de achtergrond de genodigden tijdens de opening van deze fototentoonstelling. © RB
Redactie KW

Vrijdagavond vond in het Guynemerpaviljoen in Poelkapelle een fototentoonstelling plaats over vier jaar ‘Herdenking van de Groote Oorlog’. Eigenaar Patrick Devoogdt verwoordde het welkom en gaf een historiek over hoe alles groeide. Vervolgens ging Luc Vanbeselaere nog meer in detail en omschreef het bloeiende culturele leven van Poelkapelle.

“Deze vier jaar herdenking is geen einde, maar een herstart van een nog grotere culturele voetafdruk in de richting van nog meer“, zei Luc Vanbeselaere. “Poelkapelle heeft een lange traditie van herdenken. De laatste 4 jaar spannen we echter de kroon. Binnen de vele herdenkingen in de regio nam Poelkapelle een hele bijzondere plaats in. Er was Lichtfront, De Tour de France, De wapenstilstandsherdenkingen, de historische tankrit met de penniekinderen, de restauratie van het Guynemermonument, het Guynemerpaviljoen én het jaar 2017 met de Guynemerherdenking en het afscheid van café ‘De Zwaan’.”

“Het oorspronkelijke doel om ‘100 jaar Groote Oorlog’ in het collectieve geheugen van alle Poelkapellenaars vast te zetten, is zonder twijfel gelukt. Voor de komende generaties zijn deze gebeurtenissen vastgelegd op foto“, weet Luc Vanbeselaere. Het Guynemercomité selecteerde in opdracht van het Guynemerpaviljoen 187 foto’s die chronologisch een overzicht geven van 4 jaar herdenken. Er is eveneens een film- en diareeks. Daarnaast wordt de compilatiereportage van de reuzepoppie 14-18 opnieuw vertoond. Deze tentoonstelling valt te bewonderen in het Guynemerpaviljoen op het marktplein van Poelkapelle vanaf zaterdag 22 december 2018 tot en met zondag 7 maart 2019. Op woensdag t.e.m. zaterdag van 10.00 u. tot 18.30 u. De 1ste en 2de zondag van de maand van 10.00 u. tot 17.00 u.

De andere zondagen van 10.00 u. tot 12.30 u. en ook altijd op afspraak. Op zaterdagavond 22 december is het museum uitzonderlijk open tot 22.00 u. Dit is de avond van de kerstmarkt te Poelkapelle. Toegangsprijs voor deze tijdelijke tentoonstelling met de vaste collectie van het paviljoen bedraagt 5 euro (vanaf 6 jaar). In het weekend van 21 tot en met 23 december telt het bijzondere tarief van 4 euro.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier