Platform moet ouders wegwijs maken in aanbod kinderopvang in Poperinge

27/11/17 om 16:19 - Bijgewerkt om 16:18

De Kinderopvangwijzer is een digitaal loket waar ouders en hulpverleners snel en eenvoudig een opvangplaats naar wens kunnen zoeken

Platform moet ouders wegwijs maken in aanbod kinderopvang in Poperinge

Op 1 december gaat de Kinderopvangwijzer Poperinge (www.kinderopvangwijzer.be/poperinge) online. Het betreft een duidelijk en gebruiksvriendelijk platform dat alle vormen van kinderopvang in de stad en deelgemeenten overzichtelijk bundelt.

Schepen Loes Vandromme (CD&V): "De Kinderopvangwijzer is een digitaal loket waar ouders en hulpverleners snel en eenvoudig een opvangplaats naar wens kunnen zoeken. Kinderopvang is een basisvoorziening. Er moet een meldpunt zijn in elke gemeente. En aangezien het digitaal loket ouders kan helpen om snel en eenvoudig de opvang te vinden die ze wensen, vergroot de toegankelijkheid voor alle ouders. Wij voorzien elk jaar ook vormingen."

Om de Kinderopvangwijzer een zo volledig mogelijk beeld te laten geven van de kinderopvang in de stad, werden alle opvanginitiatieven uitgenodigd op een informatieavond. Daar kwamen 20 van de 37 private onthaalouders en crèches op af. Ieder initiatief kon naar eigen wens zijn of haar opvang op de website plaatsen. De komende maanden kunnen opvanginitiatieven die zich nog niet registreerden zich aanmelden en laten begeleiden door de coördinator van het Initiatief Buitenschoolse Kinderopvang (IBO) Jasmien Libert.

"IBO Hopsakee is eigenlijk slechts een klein onderdeel van de kinderopvang in Poperinge", zegt Jasmien Libert. "Wij zorgen alleen voor de voor- en naschoolse opvang, van 7 tot 19 uur. Tijdens de schooluren en over de middag verblijven de kinderen op school. Hopsakee in het Rekhof heeft een capaciteit van 70 kinderen. In Reningelst zijn er dat 50, in Roesbrugge 14, in Watou 10, in Abele tussen de 14 en 28, en in Proven 42.Verspreid over alle locaties, zijn er 17 kinderbegeleidsters. Tijdens de schoolvakanties is er alleen opvang in het Rekhof, en zijn er nog 30 plaatsen in het Dienstencentrum in de Deken De Bolaan. De plaatsen tijdens de vakanties zijn bijna altijd volzet", aldus nog Jasmien Libert.

(AHP-Foto MD)

Iedereen die op zoek is naar opvang, of die zich wil laten registreren, kan vanaf 1 december terecht op de website www.kinderopvangwijzer.be/poperinge. Daar kunnen ook zwangere vrouwen al een plaatsje reserveren voor de kleine die op komst is.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!