Plannen voor de Torhoutse stadskernvernieuwing liggen zo goed als helemaal vast

15/06/18 om 06:45 - Bijgewerkt op 14/06/18 om 10:19

Precies een jaar geleden koos het stadsbestuur het ontwerpbureau dat de langverwachte stadskernvernieuwing moest uittekenen: LOLA-LIST-Sweco, een tijdelijk samenwerkingsverband tussen Nederlandse, Franse en Belgische ontwerpers. En zie: vier volle seizoenen later liggen de plannen zo goed als helemaal vast. Met als zekerheid eenrichtingsverkeer van noord naar zuid op de Markt.

"De komende dagen en weken zullen we de bevolking uitgebreid met het uitverkoren ontwerp laten kennismaken", zeggen waarnemend burgemeester Kristof Audenaert, eerste schepen Lieselotte Denolf en stedenbouwkundig ambtenaar Bert Desendere. "We doen dat door een foldertje met uitleg en tekeningen te verspreiden en achttien grote verhelderende infopanelen eerst in het stadskantoor en daarna in de bibliotheek te plaatsen. In tegenstelling tot wat sommigen beweren, hebben we tijdens de ontwikkeling van het ontwerp de inspraak hoog in het vaandel gedragen. Inspraak voor de bevolking, maar ook voor alle politieke partijen. Elk van de politieke strekkingen was namelijk vertegenwoordigd in de stuurgroep waarmee we maandelijks in vergadering zijn samengekomen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!