Pixelen for Life en voor MFC De Kindervriend

Heel wat mensen kwamen naar de pixelnamiddagen voor het goede doel. © EDB
Redactie KW

Bij Tiny’s Hobby wordt er gepixeld voor het leven, figuurlijk dan. Onder impuls van Veronique Victor uit Wevelgem worden er sleutelhangers gemaakt met pixels die aan 5 euro verkocht worden in het kader van Music for Life en ten voordele van De Kindervriend in Rollegem.

“Tijdens de kerstperiode vorig jaar was ik thuis aan het pixelen toen ik op de radio al die acties voor Music for Life hoorde. Ik vroeg me af of we ook iets konden doen voor een goed doel uit de buurt en liefst iets voor kinderen. De Kindervriend in Rollegem is een Multifunctioneel Centrum met een BO-school dat wel wat extra steun kan gebruiken”, vertelt Veronique Victor.

Ze nam contact op met Tiny’s Hobby om sleutelhangers te maken voor het goede doel. Tiny’s Hobby sponsort de materialen. Volgens Vicky Blondeel van Tiny’s Hobby en haar ouders Marc Blondeel en Tiny Claus is het een win-winsituatie voor alle partijen. “Het is een originele manier om geld in te zamelen. We willen 1.000 sleutelhangers maken.”

Er werden bij Tiny’s Hobby al drie pixelnamiddagen georganiseerd . “Heel wat mensen uit de streek zijn al komen pixelen.”

Pixelclub

Er zijn ook leden van de pixelclub bij Tiny’s die zich inzetten voor het goede doel en enkel sleutelhangers maken. “Al het gerief staat hier en iedereen mag langskomen om ter plaatse een werkje te maken. Alles komt dan bij mij terechtkomt om te verkopen. Sommige mensen pixelen een sleutelhanger, schenken 5 euro aan ons goed doel en nemen hun zelfgemaakte sleutelhanger meteen mee naar huis.”

Er is keuze tussen verschillende sleutelhangers en ook gepersonaliseerde zijn mogelijk. Heel wat mensen kwamen naar de pixelnamiddagen voor het goede doel.
Er is keuze tussen verschillende sleutelhangers en ook gepersonaliseerde zijn mogelijk. Heel wat mensen kwamen naar de pixelnamiddagen voor het goede doel.© EDB

De sleutelhangers kunnen besteld worden via ‘Pixelen for Life 2017’, een Facebookgroep die spevciaal voor deze gelegenheid aangemaakt werd. “Daar spreken mensen ook af om samen te gaan pixelen.” Je kan ook gepersonaliseerde sleutelhangers bestellen.

Volgens Veronique is pixelen niet moeilijk. “Zelfs kinderen van zes jaar kunnen het. Het vergt wel een fijne motoriek.”

Op de opendeurdagen bij Tiny’s Hobby van 10 tot 12 november zal Veronique de sleutelhangers verkopen. “Het weekend erop sta ik op de hutsepotavond van De Kindervriend en op 2 december in Ring Shopping Kortrijk-Noord.”

(Els Deleu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier