Pittemse budget ook in 2018 beheerst door investeringen

In 2018 zal verder werk gemaakt worden van de renovatie van CC Het Buurthuis. © JG
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond 18 december werd het gemeentebudget voor 2018 gestemd, waarbij enkele grote investeringen de dienst blijven uitmaken.

Naar jaarlijkse gewoonte werd de laatste gemeenteraad van het jaar beheerst door het budget van de gemeente voor het komende jaar. Gemeenteontvanger Martine Debaecke zorgde voor de broodnodige toelichting. Net als de voorbije jaren wordt het budget ook in 2018 beheerst door een aantal grote investeringsdossiers. Zo staan er opnieuw een aantal verbeteringen aan landbouwwegen op de planning en is er de afwikkeling van het dossier van de vernieuwing van de Meulebekestraat en de aanleg van het nieuwe fietspad.

In 2018 zou ook gestart worden met de werken aan de Egemstraat en ook hier de aanleg van een nieuw fietspad. Wat gebouwen betreft zal verder werk gemaakt worden van de renovatie van het Egemse CC Het Buurthuis en zal gestart worden met de renovatie van de sporthal, waar onder andere een nieuwe sportvloer zal aangelegd worden. Eind dit jaar werd al gestart met de heraanleg en restauratie van de site van de Eikeldreef (oude jongensschool), een dossier dat in de loop van 2018 zal verder afgewerkt worden. Ook het dossier van de restauratie van de Plaatsmolen stak even de kop op, maar alleen om te vernemen dat hier voor 2020 geen schot in de zaak zal komen.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier