Pittems floorballteam wil uitbreiden om in competitie te kunnen treden

10/02/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 08/02/18 om 12:40

Sinds anderhalf jaar beschikt Pittem over een eigen floorballteam. Daar waar de zes oprichters aanvankelijk wat de kat uit de boom keken, stijgt op vandaag de ambitie en wordt gedacht om in de toekomst aan de competitie deel te nemen. Hoog tijd dus om ze eens voor het voetlicht te brengen.

Een tweetal jaar geleden besloten zes vrienden - Gianni De Boever, Lowie De Cloet, Tom Defour, Tijs Goemaere, Sam Plouvier en Gillian Tytgat -, die destijds actief waren bij floorballclub The Flo-Mark Bullets uit Markegem, een eigen club op te richten. "We speelden inderdaad alle zes bij de club uit Markegem, maar merkten geleidelijk dat de filosofie van de club niet echt overeenkwam met onze eigen visie", vertelt Sam Plouvier. "Na een tijdje groeide dan ook het idee om met een eigen club te starten. We zijn in de regio wat beginnen zoeken naar een geschikte sporthal en kwamen zo bij Pittem uit. Dat was qua locatie het best gelegen en we zaten al snel op dezelfde golflengte als de sportdienst, die wel perspectieven zag in deze relatief nieuwe sport. Bovend...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!