Pittemnaar wil in zijn rode Mustang stralende mensen vervoeren

19/01/18 om 08:00 - Bijgewerkt om 12:45

Wat is er mooier dan een gelukkig man die straalt als hij vertelt over een pas aangekochte oldtimer rode Mustang? Wies Vanden Berghe is een heel actieve dertiger, begon te sporten, zocht en vond een geschikte job in de communicatie en heeft het gevoelsmatig ook allemaal op een rij. Gelukkig zijn, heet dat.

Pittemnaar wil in zijn rode Mustang stralende mensen vervoeren

Wies Vanden Berghe. © Foto LVA

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan: dat is samengevat een interview met de gedreven spring-in-'t-veld Wies Vanden Berghe (30), die met zijn zwangere vrouw Hansie en dochtertje Charlotte op de Pittemse boerenbuiten woont. "Waarom Pittem? Het midden, of ongeveer, tussen Koolskamp en Wakken, waarvan mijn vrouw afkomstig is. We willen niet meer weg in Pittem. We mogen zo tevreden zijn dat we hier wonen. Alles ligt op loop- en wandelafstand, ideaal voor ons."

Plaatselijk engagement

Wies integreerde zich ook in het plaatselijk verenigingsleven. "Ik had vroeger last van overgewicht en begon te voetballen: eerst bij Koolskamp, later bij Pittem en dan weer bij Koolskamp. Zo leerde ik een klein beetje Pittem kennen."

Het sportieve zou in het drukke leven van Wies alsmaar belangrijker worden. "Ik loop ook bij de plaatselijke Forza8740, waar ik running coach ben. Ik fiets onder meer bij het Inofec fietst tegen kanker-team. Binnenkort loop ik de 40 kilometer in het kader van de 100 kilometer voor Kom op tegen Kanker én ik zal in vier dagen in totaal ook 1.000 kilometer fietsen, ook voor Kom op tegen Kanker. Ik engageer me heel graag. Zo leer je mensen kennen en kan je links en rechts een praatje maken als je naar de bakker gaat. Goedendag zeggen, een babbeltje slaan... Ik hou van positief ingestelde mensen."

Delen

"Nee, een koosnaampje heb ik nog niet. Het moet een vrouwennaam zijn"

Met negen bevriende koppels komen Hansie en Wies regelmatig bijeen. Mannen en auto's... Het is vaak maar een kleine stap. "Zo kreeg ik de interesse voor wagens, voor oldtimers. Ik wilde daar iets in bijberoep mee doen, zonder over een groot budget te beschikken", zegt Wies. Bij Mike Mustang in Pittem kon hij een rode Mustang uit 1966 op de kop tikken. "Mijn droomwagen", lacht Wies. "Nee, een koosnaampje heb ik nog niet. Het moet een vrouwennaam zijn, omwille van de elegantie die deze Amerikaanse wagen uitstraalt."

Bedoeling wordt om met de wagen stralende koppels rond te rijden. "Voor een trouwfeest, jubileum of welke gelegenheid dan ook. Ik ben hun chauffeur", lacht Wies, wiens plannen op www.movingmoments.be te lezen zijn. "Ik wil mensen op een van hun mooiste momenten rondvoeren. We zien hoe het loopt. Later volgt misschien een tweede of derde wagen. Ik houd echter beide voetjes op de grond."

Mustang was prijsbeest

Aan die rode Mustang uit 1966 hangt nog een heel verhaal. "Ik vond papieren van de eigenaar terug: Daniel Klopp uit Washington, met een adres. Ik wilde graag de achtergrond van die prachtige wagen kennen en schreef die man een brief. Enkele weken later kreeg ik antwoord per mail. Van Daniel Klopp, die 82 jaar is en met die wagen meerdere prijzen op 'car shows' won. Straks laat hij enkele gewonnen awards overbrengen, ik betaal voor het transport. We hebben nu regelmatig contact. Hij gebruikte de wagen niet dagelijks, alleen om naar wedstrijden te rijden. Ik hoop nog meer te vernemen en de geschiedenis van deze Mustang te achterhalen. Het boeit me enorm. Daniel kocht de auto toen voor 4.500 dollar. En nee, ik kan er zelf niet aan sleutelen."

BIO

Privé

De 30-jarige Wies is afkomstig van Koolskamp, getrouwd met Hansie Wyffels en de vader van Charlotte (bijna 2 jaar). In juni wordt een zoontje verwelkomd. Het koppel woont in de Gavers.

Opleiding en loopbaan

Na de Burgerschool in Roeselare volgde Wies aan de Hantal de richting eventmanagement. Hij werkte in de communicatiesector, onder meer voor Barco. Recent verliet hij Konvert voor een job in de communicatie en marketing bij Koramic Real Estate.

Vrije tijd

Hij houdt van lopen (bij Forza8740), van fietsen (bij Inofec fietst tegen kanker-team) en van oldtimers. Vroeger speelde hij ook voetbal, onder meer bij Olympic Koolskamp en SV Pittem. Hij engageert zich graag, zowel bij verenigingen als in familie- en vriendenverband.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!