Pittemnaar Paul Lambrecht: "Elke vereniging kan een project indienen bij Leader"

10/02/18 om 14:00 - Bijgewerkt op 08/02/18 om 12:45

Leader Midden-West-Vlaanderen is een plattelandsontwikkelingsproject, dat met Europees geld lokale projecten helpt realiseren. Voor de tweede periode op rij maakt Pittem deel uit van dit samenwerkingsproject, waarvan Pittemnaar Paul Lambrecht voorzitter is. We namen met hem de werking eens onder de loep en peilden naar Pittemse projecten.

"Laten we beginnen met even te schetsen wat 'Leader' precies inhoudt", steekt Paul Lambrecht van wal. "Ondanks het feit dat de term Engels klinkt, is het de afkorting van 'Liaisons Entre Actions de Development de l'Economie Rurale'. Het is een Europees subsidiëringsprogramma voor plattelandsontwikkeling, waarbinnen iedere lidstaat, mits aan bepaalde criteria voldaan is, recht heeft op financiële steun. Wat Vlaanderen betreft, zijn in elke provincie een aantal regio's aangeduid die in aanmerking komen. Voor West-Vlaanderen zijn dat De Westhoek en Midden-West-Vlaanderen, waar Pittem, samen met dertien andere s...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!