Piet Laperre: "Ik leef niet voor mijn werk, maar ik doe het nog graag."

14/01/19 om 16:15 - Bijgewerkt om 13:14

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: "wie ziej gie?". Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks 'De Kortrijkzaan'. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Piet, de leraar die graag dingen maakt met zijn handen.

Piet Laperre zegt dat hij Piet Laperre heet en dat hij lesgeeft in een school voor bijzonder onderwijs. Dat zegt hij niet zomaar. Ik heb hem net gevraagd wie hij is en wat hij doet. Hij staat daar voor de klas voor kinderen tussen 6 en 13 jaar. "Dat is een school voor mentaal vertraagde kinderen," zegt hij. Hij zegt het langzaam. Wellicht mag je de mentale vertraging van kinderen niet te snel uitspreken. "Dat zijn kinderen die wat extra ondersteuning nodig hebben," zegt hij. "En ze komen in kleine groepjes wat beter ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!