Philippe Lagae uit Bissegem overleden

© ED
Redactie KW

Op donderdagmorgen 20 december is Philippe Lagae thuis in het bijzijn van zijn familie overleden.

Philippe werd geboren in Kortrijk en groeide op in Huis Lagae, een winkel van rookwaren en schoolgerief in Bissegem. Hij was de echtgenoot van Veerle Beernaert en woonde in Bissegem. Louise, Marie, Liza en Maud zijn de vier dochters. Philippe werkte als ambtenaar in de personeelsdienst van OCMW Kortrijk. In zijn jeugd was hij betrokken bij jeugdclub Den Ast in Heule. Philippe was een gepassioneerd marathonloper.

Hij vocht sinds de zomer van vorig jaar tegen slokdarmkanker. Na een klein jaar van behandelingen, vond hij in juni de moed om in de kwarttriatlon van Kortrijk in een trio het 10 km lopen voor zijn rekening te nemen via het project Sterkk van AZ Groeninge, waar ex-kankerpatiënten zich inzetten voor sport.

Hij slaagde in zijn opzet, maar in augustus kreeg hij het verdict dat de kanker – het K-monster zoals Philippe het in zijn posts op Facebook noemde – terug was. De uitvaart vindt plaats op donderdag 27 december om 11.30 uur in crematorium Uitzicht, Ambassadeur Baertlaan 5 in Kortrijk.

(ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier