Petitie ijvert voor minstens één geldautomaat in Rekkem

Door de verhuizing van het laatste kantoor naar Lauwe zijn er geen bankautomaten meer op het grondgebied Rekkem. © WO
Redactie KW

Sinds het laatste bankkantoor de deuren sloot en meteen ook de enige geldautomaat verdwenen is, dreigt cash geld een rariteit te worden in Rekkem anno 2019. Wie bankbiljetten wil, moet de verre verplaatsing maken naar één van de buurgemeenten. En dat geldt ook voor wie niet over een pc beschikt en bijvoorbeeld een overschrijving wil uitvoeren.

Het verdwijnen van de laatste geldautomaat zorgt voor veel misnoegde Rekkemnaars. Omdat ongenoegen alleen niet volstaat en er ook actie nodig is, startte Geert Vanneste een online petitie. In naam van alle inwoners en allen die bezorgd zijn om de leefbaarheid van het dorp, wordt geijverd voor minstens één geldautomaat in Rekkem.

Vooral voor ouderen en voor wie zich moeilijk kan verplaatsen is het sluiten van het laatste bankfiliaal en het verdwijnen van de laatste geldautomaat een groot probleem. De leefbaarheid van ons dorp gaat erop achteruit. Een minimale dienstverlening is nodig”, zo staat te lezen in de petitie. “We vragen het stadbestuur van Menen om de bekommernis van de inwoners van Rekkem bij de bankinstellingen kenbaar te maken en er bij hen op aan te dringen om opnieuw minstens één geldautomaat te plaatsen in ons dorp”, klinkt het strijdvaardig.

Handelaars

Voor mensen die geen pc hebben, is er ook een papieren versie van de petitie beschikbaar. Die zal onder andere bij een aantal handelaars liggen. Na amper één dag ondertekenden al meer dan 100 mensen de online petitie en ook op de Facebookpagina ‘Ge zit nen echten Rekkemnaire’ regende het reacties. Zo toont verzekeringsagent Stefaan Loosveld zich bereid om een geldautomaat in zijn kantoor te laten installeren, indien de banken tenminste de investering willen doen.

De online petitie kan ondertekend worden op http://petitie.be/petitie/minstens-een-geldautomaat-in-rekkem. Petitie.be is een neutraal initiatief die het voor iedereen mogelijk maakt om gratis een professionele petitie te lanceren of te ondertekenen. (Carlos Berghman)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier