Peter Verhelst zet puntjes op de i na politie-inval: "Mijn naam werd onterecht door het slijk gehaald"

01/06/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 30/05/18 om 17:52

Na een inval van de politie in twee aanpalende huurwoningen van Peter Verhelst in Kortemark werd de naam van de Koekelaarse bouwondernemer door het slijk gehaald. "Ik werd geassocieerd met mogelijke mensensmokkel, sociale fraude, uitbuiting, schijnzelfstandigheid en huisjesmelkerij. Maar daar klopt niets van. Mijn naam en dat van mijn bedrijf werden onterecht besmeurd", doet Peter nu bij ons zijn verhaal van de feiten.

Op dinsdag 8 mei vielen de politie, het parket, de sociale inspectie, de wooninspectie en mensen van de gemeente Kortemark binnen in twee aanpalende woningen in de Koutermolenstraat in Kortemark. Daar troffen ze 16 mensen van verschillende origine aan. Polen en Spanjaarden, volgens Peter Verhelst. Zestien mensen die hier als zelfstandig bouwaannemer werken, onder meer maar vooral voor Pesa Bouw, het bedrijf van Koekelarenaars Peter Verhelst en Sam Verzeele.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!