Petanqueclub in Zwevegem moet wijken voor nieuwbouw kunstacademie

27/11/17 om 22:10 - Bijgewerkt om 22:09

De Kunstacademie Zwevegem zal wellicht zijn intrek nemen in OC De Brug. Dat maakte de schepen maandag bekend.

Petanqueclub in Zwevegem moet wijken voor nieuwbouw kunstacademie

Na de gemeenteraad gaf schepen van onderwijs, Johan Rollez, een 'mededeling', zoals hij het zelf noemde, in verband met de huisvesting van de Kunstacademie. "Leiedal kreeg drie weken terug de opdracht om drie pistes te onderzoeken. Uit die studie blijkt dat de beste oplossing zou zijn om de Kunstacademie te centraliseren in OC De Brug. We zouden de afdeling beeld in de huidige lokalen laten en de overige klassen in een nieuwbouw, ook aan OC De Brug."

Dit zou volgens de schepen geen gevolgen hebben voor de verenigingen, enkel de petanqueclub moet wijken. "Zij kunnen een nieuwe thuis krijgen op Transfo, in het voormalige Elia-gebouw."

Raadslid Spincemaille (CD&V) zei het te betreuren dat men geen debat kon voeren in de gemeenteraad. "Er is hier duidelijk een gebrek aan participatie en inspraak. Het college kreeg al in 2015 de waarschuwing dat er iets aan de huisvesting diende gedaan te worden. Pas na het vernietigende rapport die men onlangs ontving, schoot men in actie. Nu is er geen tijd meer om de zaken in de gemeenteraad te brengen. Tegen halfweg december moet men bij het ministerie een oplossing hebben."

Het raadslid zegt het ook spijtig te vinden dat men de investeringen nu doorschuift naar de volgende legislatuur. "Er is nochtans een schrijven van uw partijgenote, mevrouw Homans, die de gemeentebesturen oproept het laatste jaar voor de verkiezingen geen beslissingen te nemen die een last leggen op de volgende legislatuur."

Het schepencollege wil de nieuwe en vernieuwde infrastructuur uiterlijk in 2022 in gebruik nemen.

(GVH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!