Perschef van Stad Brugge krijgt transfer naar de stedelijke musea

Jonathan Nowakowski. (DC)
Stefan Vankerkhoven

Jonathan Nowakowski, die onder voormalig Brugs burgemeester Renaat Landuyt de voorbije jaren hoofd was van de Dienst Communicatie & Citymarketing, wordt op 15 februari getransfereerd naar de stedelijke musea.

Jonathan Nowakowski wordt toegevoegd aan het directieteam en zal samen met Hubert De Witte instaan voor de zakelijke leiding van de stedelijke Brugse musea en zijn infrastructuurprojecten.

Eerder was uitgelekt dat de nieuwe burgemeester Dirk De fauw (CD&V) Jonathan Nowakowski te ‘rood’ vond, omdat die als perschef onder zijn voorganger en rivaal burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) gediend had. Greet Verleye neemt volgende maand die functie bij de Stad Brugge weer op. Zij was 18 jaar lang perschef onder Patrick Moenaert (CD&V), maar werd in 2014 op een zijspoor gezet door Renaat Landuyt (SP.A) omdat hij haar te ‘rooms’ vond.

Daarop nam Greet Verleye verlof zonder wedde en startte een eigen communicatiebureau op. Ze schort nu na enkele jaren haar loopbaanonderbreking op en wordt op 15 febraueri opnieuw hoofd van de Dienst Communicatie bij de stad Brugge. Van een stoelendans gesproken!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier