Pekkerskroegentocht wordt ‘Izegem Klinkt’ én gratis

Van links naar rechts hebben we Jurgen Vierstraete, Jonathan Mestdagh, Bjorn Olivier, Lisbet Bogaert en Dieter Vandoorne. © (foto Frank)
Redactie KW

De Izegemse Pekkerskroegentocht mag op 10 mei dertig kaarsjes uitblazen. Speciaal voor die verjaardag heet het evenement voortaan ‘Izegem Klinkt’ en zal het uitzonderlijk gratis toegankelijk zijn. Er komt ook een Bierkasteel-terras op de Grote Markt waar je een gratis biertje zal kunnen drinken.

‘Izegem Klinkt’ heeft ‘Muzikale tournée in de Pekkersstad’ als slagzin’. “Een duidelijke verwijzing naar het muzikale aspect”, aldus Bjorn Olivier van De Leutvrienden. “Tournée slaat zowel op wandelen als een rondje trakteren op café. Ook het ‘pekken’ mocht niet ontbreken, want wie blijft er al niet eens hangen? Bovendien heeft ‘klinkt’ een dubbele betekenis, zowel toosten als muzikaal klinken.”

De Leutvrienden zochten naar een actie om het jubileum extra feestelijk te maken. “Al gauw waren we het er over eens dat we dat het best konden doen door ‘Izegem Klinkt’ uitzonderlijk voor iedereen gratis toegankelijk te maken”, zegt Bjorn. “Door een intensieve samenwerking met het Bierkasteel kunnen we niet enkel de toegang gratis aanbieden, maar verdelen we ook nog eens een gratis Filou-biertje. Van het stadsbestuur kregen we ondertussen de toestemming om dit rond het Pekkersbeeld te organiseren. Daar voorzien we van 19 tot 21.15 uur een Bierkasteel-terras. Nadien kan iedereen van de live muziek in de verschillende cafés genieten.”

Er tekenen straks ook enkele muziekgroepjes present die er dertig jaar geleden ook al bij waren, zoals de Crooktown Jazz Band uit Lendelede, Marino Noppe en Duo Belgreco. Er liggen alvast veertien locaties en bands vast. Via de Facebookpagina ‘Izegem Klinkt’ is daar binnenkort meer over te vernemen.”

(VADU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier