Paulusfeesten in Oostende blijven – ondanks valse start – immens populair

Enkele van de 400 vrijwilligers medewerkers slaan tijdens de eerste dagen van de Paulusfeesten nog inderhaast een extra drankentent op. Ook op het populairste stadsfestival van Vlaanderen slaat de hitte ongenadig toe. (Foto Rio)
Redactie KW

Ook 46 jaar na de eerste editie trekken de Paulusfeesten een massa bezoekers. De grote populariteit van het stadsfestival heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat het gratis toegankelijk is, maar er is meer.

Donderdagavond viel de start van de Paulusfeesten helaas in het water, nadat de eerste avond door de weersomstandigheden werd geschrapt, maar vanaf vrijdag en nog tot en met woensdag 15 augustus kan je op drie aan elkaar palende locatie – Pier en Polplein, het Jongeren Advies Centrum en ‘t Pauluspleintje – als het weer dat toelaat genieten van muziekoptredens en een pak randanimatie. “Diversiteit in de programmatie en een forum voor aankomend talent, dat zijn al jarenlang de kenmerken waarop het succes van de feesten steunt. Voor een groot deel dan toch”, zo analyseert Joris Pollet.

400 vrijwilligers

De voorzitter van de organiserende vzw noemt meteen ook de honderden vrijwillige medewerkers die het stadsfestival schragen. “Dit jaar zijn ze met zo’n 400. Iets meer dan anders, maar dat komt omdat het niet langer evident is om vrijwilligers te vinden die zich voor de volledige periode van de feesten willen of kunnen engageren. We streven er ook naar om telkens opnieuw creatief uit de hoek te komen. Het basisconcept mag dan wel al zoveel decennia na elkaar zijn deugdelijkheid bewijzen, dan toch moeten we iedere keer weer proberen er een frisse invulling aan te geven. Nu doen we dat onder meer door het decor aan te passen. Zo zijn de gebruikelijke, alledaags uitziende drank- en eettentjes vervangen door kleurrijke pagodes en op het Paulusplein hebben we een speciaal kioskpodium geïnstalleerd. Daarnaast is de samenwerking met het JAC eveneens een schot in de roos. De jeugd port elkaar via de sociale media aan om naar de optredens te komen en zo doen we aan klantenbinding.”

Het programma van de resterende zes festivaldagen oogt alleszins n aantrekkelijk. Joris Pollet: “Ik kijk alvast uit naar het optreden van Luka Bloom (zaterdag om 21.15 uur) en naar de ambiance tijdens Oostende Zingt! (maandag om 20 uur). Mocht er iemand toch niet op de feesten geraken, zet dan vanaf 18 uur Oostende 1 op. De lokale radiozender zendt rechtstreeks uit vanop de Paulusfeesten.”

Andere klinkende namen op de affiche zijn dj DiMaro, de UK Foo Fighters, Kenji Minogue en ID!OTS. In de randanimatie noteren we alvast de interviews van een pop uit Marionettentheater Kallemoeie met een bekende Oostendenaar, de vliegshow Thingamabob van het PanGottic Circus, Kartje Kilo, het vuurspektakel van Eldur Vinir en het bezoek van het voltallige KVO-team. (Rio)

Info: www.paulusfeesten.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier