‘Paula van de veugelwinkel’ is niet meer

© foto Debonné
Redactie KW

In woonzorgcentrum Ter Melle is donderdag Paula Struyve op 94-jarige leeftijd overleden. Ze was de echtgenote van wijlen Joseph Vanderlooven. Ze verloor haar man al in 1969, slechts 49 jaar oud.

Bijna haar hele leven heeft Paula op Overleie gewoond in de Watermolenstraat. Daar heeft ze 45 jaar lang een winkel van zaden en granen voor vogels uitgebaat. Ze was dan ook welbekend als ‘Paula van de veugelwinkel’. Nadien woonde ze nog op een flat in de Sint-Janslaan. Sinds bijna vijf jaar verbleef ze in het rusthuis in Heule.

Paula’s grote hobby was kaarten. Ze was lid van alle mogelijke clubs in de omgeving en wanneer men haar belde omdat er ergens een ‘vierde man’ te kort was, sprong ze meteen op de fiets. Ze was bekend als een heel optimistische vrouw. Ook in het rusthuis wilde ze overal bij zijn. Twee dagen voor haar dood woonde ze er nog het kerstfeestje bij.

Paula was moeder van een dochter Marie-Claire, getrouwd met Roland Allaert, die in de Steenstraat in Heule woont. Ze had drie kleindochters en acht achterkleinkinderen. Ook aan haar familie was Paula erg gehecht.

De afscheidsviering heeft op woensdag 27 december plaats in de kloosterkerk van de Zusters Augustinessen (hospitaal). Paula wordt begraven op het kerkhof in de Mellestraat in Heule.

(NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier