Paul Jonckheere vraagt Stad Brugge om extra vergaderruimte en parking in Sint-Kruis

"Na de goede voorbeelden in Assebroek, straks ook in Sint-Michiels en Sint-Andries is het logisch dat er in de volgende legislatuur werk wordt gemaakt van gemeenschapsinfrastructuur in Sint-Kruis", stelt Paul Jonckheere, hier bij het gemeenschapshuis. © Davy Coghe
Redactie KW

Volgens het Brugse gemeenteraadslid Paul Jonckheere heeft de Brugse deelgemeente Sint-Kruis dringend nood aan een nieuw polyvalent ontmoetingscentrum en ondergrondse parking. Er zijn volgens hem plannen van het Brugse stadsbestuur om binnenkort de bibliotheek te verbouwen wat volgens hem een onnodige kost is in een verouderd gebouw. “Ik heb die noodkreet uitgestuurd omdat er in het gebouw van de Christelijke Mutualiteiten verbouwingswerken gepland zijn waardoor Sint-Kruis zonder vergaderfaciliteiten komt te zitten.”

“Tijdens die werken moeten verenigingen noodgedwongen naar andere gemeenten uitwijken. De mogelijkheden in het huidig Gemeenschapshuis zijn te beperkt en het gebouw is ook niet meer aangepast aan de huidige normen vragen. Ook de bibliotheek is aan vernieuwing toe, maar het is een zotte kost om dit te verbouwen binnen het verouderde gebouw. Het gebouw dateert van de jaren 70 en is intussen meer dan 40 jaar oud. Verbouwen heeft dan ook weinig zin. Het zal een pak geld kosten.”

nieuw gebouw

“Je kan er maar beter op dezelfde locatie een nieuw gebouw plaatsen met een ondergrondse parking zodat de bezoekers van het winkelcentrum, de gemeentelijke diensten, de politie en de bibliotheek steeds plaats vinden. De huidige parking aan het winkelcentrum staat namelijk de ganse dag vol. Regelmatig moeten mensen op zoek naar een parkeerplaats in de buurt, vooral ook als er grote uitvaartplechtigheden zijn in de kerk. Met een nieuwe ondergrondse parking kan er meteen ook meer extra ruimte en groen voorzien worden. In samenspraak met de inwoners en de verenigingen van Sint-Kruis kan er een nieuwe polyvalente zaal gebouwd worden op maat van de gemeente.”

“In 2019 zijn de verbouwingen gepland aan de CM-zaal aan de Moerkerkesteenweg in Sint-Kruis waardoor deze zaal niet meer kan gebruikt worden”

“Zo kan men voordien uitzoeken wat de juiste noden zijn qua zalen. Na de goede voorbeelden in Assebroek, straks ook in Sint-Michiels en Sint-Andries is het logisch dat er in de volgende legislatuur werk wordt gemaakt van gemeenschapsinfrastructuur in Sint-Kruis. Ik hoop dat de nieuwe bestuurders daarmee rekening zullen houden. In 2019 zijn de verbouwingen gepland aan de CM-zaal aan de Moerkerkesteenweg in Sint-Kruis waardoor deze zaal niet meer kan gebruikt worden“, vertelt gemeenteraadslid Paul Jonckheere. (SR)