Paul Deconinck met expo in het Koetshuis

Paul Deconinck stelt in het Koetshuis in Park Casier eigen werken tentoon. (Foto DJW)
Redactie KW

Beelden uit Dromen en Fantasie is de titel van de tentoonstelling van eigen werk die Paul Deconinck organiseert in het Koetshuis in Park Casier aan de Stationsstraat van vrijdag 30 maart tot zondag 8 april, elke dag van 14 tot 18 uur.

De tentoonstelling is een expositie van koperen beelden waarvoor de kunstenaar zijn thema’s vindt bij mens en dier. Het abstraheren van zijn onderwerpen is zijn kenmerk, maar het gaat nooit ten koste van de herkenbaarheid. Zijn creaties blijven steeds figuratief, fijn afgewerkt en met aandacht voor detail. Bij het bewerken van metaal is dat niet evident. Soms vervaagt een beeld van mens of dier zodanig dat het als surrealistisch overkomt: een geliefd zijsprongetje van de kunstenaar.

Door het dieper ingaan op de materie, experimenteerde Paul Deconinck intussen ook met de techniek van het patineren van zijn beeldjes wat soms verrassend gekleurde creaties oplevert. In elk geval slaagt hij erin de ‘koude’ materie om te vormen tot beelden die ‘warm’ overkomen om zo de sympathie van de toeschouwer op te wekken. Steeds blijft de drang om nieuwe kopersculpturen te maken en te zoeken naar een volgende uitdaging.

Evolutie

“De inspiratie komt niet alleen uit mijzelf, maar ook van buitenaf. Zolang je maar voldoende visueel ingesteld bent”, verduidelijkt Paul Deconinck. De liefde voor het vak blijft een belangrijk aspect voor de kunstenaar. “Met elk werk is er ook een evolutie merkbaar”, besluit Waregemnaar Paul Deconinck. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier