Patiënten brengen live liedjes voor goede doel in Izegem

07/12/18 om 11:00 - Bijgewerkt op 06/12/18 om 14:45

Op zaterdag 19 december zorgen muzikanten Wouter Boudrez en Bert Descamps in café Damberd voor een avondje Live Jukebox For Life. Dat doen ze ten voordele van de vzw Spierziekten Vlaanderen. Wouter heeft een zeldzame ruggenmergziekte en Bert heeft een bacteriële infectie op de heup waardoor hij last heeft van zijn gewrichten. Beiden zijn patiënt bij kinesitherapeute Ilse Vandenbroucke en zij bracht hen op het idee voor het initiatief.

"Ik had al opgevangen dat zowel Bert als Wouter muzikant waren en stelde voor om met hun talent eens iets voor het goede doel te doen", opent Ilse (28), die met Severine Depoortere een kinesitherapiepraktijk in de Nederweg heeft. "Ik stapte met het idee naar Wouter en hij werkte op zijn beurt het concept van Live Jukebox for Life uit. Er was aanvankelijk ook een derde patiënt bij betrokken, maar die moest door een operatie afhaken. Daardoor hebben we er ook lesgever en hobospeler Dirk Boehme van kunstacademie Art'Iz bij betrokken. Wouter kent hem goed. Dirk zal hen die avond muzikaal ondersteunen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!