Parochieraad van Markegem verkoopt weer zelf ontworpen kerstkaart

Op de foto zien we Eddy Vervalle, Leen Comyn, Aaron Lambrecht, Marie-Lou Decraemer en Finn Lambrecht. © Foto Nele
Redactie KW

De lokale parochieraad is in de ban van kerst. Ze brengen voor de derde keer op rij een eigen kerstkaart uit. Ze willen de kern van Kerstmis in de kijker plaatsen met een eervolle kerststal en traditionele figuren.

Eddy Vervalle (68) is voorzitter van de parochieraad van Markegem en stemde in om een eigen kerstkaart te ontwerpen. “Jan Lambrecht fotografeert al jaren opgestelde kerststallen in en rond de kerk van Markegem. Ik vond dat prachtig en tevens een goed idee om die foto’s te gebruiken op een kerstkaart. De gewone kerstkaartjes die je in vele winkels kan vinden, zijn eenvoudig en meestal zonder kerststal met bijhorende figuren. Zo verliezen die kaarten hun eigenheid, de echtheid rond Kerstmis. Wij willen terug naar de kern rond Kerstmis. Na een grondige studie in verband met haalbaarheid en kostprijs kon de kerstkaart op de markt gebracht worden.”

“Na vijf jaar zullen we een pakket met de vijf verschillende kaarten aanbieden”

“Het is de bedoeling dat we ieder jaar één nieuw ontwerp maken. In het jaar 2016 lanceerden we onze allereerste kerstkaart met Jozef, Maria en kindje Jezus in de stal. Het jaar erop gaven we de voorkeur om een bepaald element uit te diepen. Het brandglas uit een van de kerststallen was te zien.”

500 exemplaren

“Dit jaar wordt de kerstkaart opnieuw gemaakt met een foto van Jan Lambrecht met de monialen van Bethlehem, de kerstbeelden van de kloostergemeenschap. De tekst en de lay-out is in handen van Leen Comyn. Na vijf jaar zullen we een pakket met de vijf verschillende kaarten aanbieden. We lieten 500 exemplaren drukken en ieder jaar opnieuw is de verkoop succesvol. Er zijn diverse verzamelaars die de kerstkaart aankopen.”

Een kerstkaart met envelop kost 1 euro. Kaarten te verkrijgen bij Eddy Vervalle, Wakkenstraat in Markegem, 0478 19 67 40, of bij pastoor Hendrik De Leersnijder.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier