Parket vraagt vrijspraak voor Brugse ‘musketier’ in burenruzie tussen handelaars

Eric Cools, ook bekend als 'de musketier'. © Davy Coghe
Redactie KW

Het openbaar ministerie vraagt in beroep de vrijspraak voor fotograaf Eric Cools, beter bekend als ‘de musketier’, voor een handgemeen waarbij antiquair Lieven Moenaert werd verwond in Galerij Ter Steeghere op de Burg.

Daar leven enkele handelaars al vele jaren op voet van oorlog met fotograaf Eric Cools, die verkleed als musketier toeristen naar zijn winkel lokt om met hem op de foto te gaan. Volgens de handelaars jaagt hij door zijn opdringerige houding hun klanten weg.

Cools zou onder meer met een scherp voorwerp Moenaert hebben verwond aan zijn hand. Hij kreeg daarvoor een boete van 300 euro. Maar in beroep ontkent de advocaat van Cools dat met klem. Ook het openbaar ministerie is niet overtuigd en vraagt de vrijspraak op basis van twijfel.

De advocaat van Moenaert reageerde verbaasd. “Hij terroriseert de buurt en pest dagelijks. Zelfs toeristen krijgen de raad om niet meer langs hier te komen.”

Eric Cools vroeg met trillende benen de vrijspraak. “Hij is jaloers op mij! Ik heb geleerd me te beheersen en heb hem nooit met een vinger aangeraakt!”

Uitspraak op 21 maart.

(OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier