‘Parkeer en Zorg’ nog geen groot succes in Izegem

© iStock
Redactie KW

Sinds 1 maart kunnen zorgverstrekkers in Izegem parkeren voor de oprit of de garagepoort van patiënten of van buren voor de duur van de verzorging. “Het is nog geen groot succes, maar het wordt wel al effectief gebruikt”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

De vraag om dit systeem ook in Izegem in te voeren kwam van Open VLD en werd door de Izegemse gemeenteraad goedgekeurd. “Op dit ogenblik hebben al vijf eigenaars hun garagepoort of oprit aangeboden via dit systeem. Acht zorgverstrekkers hebben al een dergelijke parkeerkaart aangevraagd”, verduidelijkt de schepen.

Wie zijn of haar garagepoort of oprit aanbiedt voor dit systeem doet dit 24/24 en 7/7. De stad stelt een sticker ter beschikking die zichtbaar aan de oprit of aan de garagepoort moet aangebracht worden. De zorgverstrekker moet een Parkeer en Zorg – kaart zichtbaar in de wagen leggen.”

“Met dit systeem worden meer parkeermogelijkheden aangeboden, maar dat is natuurlijk geen garantie. De kaart is ook enkel geldig voor een deelnemende oprit of garagepoort en het systeem kan enkel als er geen parkeerverbod van toepassing is aan die garage of oprit.”

Gebruikers en aanbieders die van het systeem willen gebruik maken kunnen nog altijd een aanvraag richten tot de dienst openbare werken en mobiliteit van de stad Izegem. De kaart en de sticker zijn gratis te bekomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier