Park Rodenbach in Roeselare sluit de deuren, geplande feesten zijn geannuleerd

Park Rodenbach was in de brede regio een naam als een klok. Nu heerst er een doodse stilte in de feestzalen langs de Langebrugstraat. (Foto Stefaan Beel) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Park Rodenbach houdt ermee op. Het bekende feestzalencomplex annuleerde deze week nog het nieuwjaarsetentje van het Davidsfonds en bevestigde via mail formeel dat de deuren sluiten. De site zou ook te koop staan.

Park Rodenbach in de Langebrugstraat is al sinds 1936 een gevestigde waarde in Roeselare en 2005 in handen van Vincent Graulus en Nicole Wybouw uit Oostende. Het waren echter de broers Marc en Luc Degryse die het feestzalencomplex een uitstekende naam bezorgden. Zij namen de zaak in 1964 over en bouwden de plek uit tot een echte culinaire tempel.

Daar lijkt nu een abrupt einde aan te komen. Het Roeselaarse Davidsfonds wilde op zaterdag 3 februari in Park Rodenbach met de vele leden klinken op het nieuwe jaar en reserveerde daarvoor al op 6 september 2018 een zaal. “We kregen toen meteen te horen dat alles in orde was”, zegt voorzitter Johan Strobbe. “Op 18 december stuurden we nog onze menukeuze door, maar daarna bleef het oorverdovend stil. We namen de laatste weken herhaaldelijk contact op, maar zonder succes.”

Droge mail

Tot afgelopen woensdag. “Toen liep iets na 15 uur een korte mail binnen, met de melding dat ons feest niet meer mogelijk was. ‘Tot onze grootste spijt kunnen wij niet meer ingaan op uw vraag’, stond er te lezen. ‘Wij zijn gestopt met de zaak. Wij willen u dan ook bedanken voor de mooie jaren dat jullie trouw klant waren van Park Rodenbach.'”

Het Davidsfonds kreeg via mail te horen dat Park Rodenbach ermee ophoudt. (gf)
Het Davidsfonds kreeg via mail te horen dat Park Rodenbach ermee ophoudt. (gf)

De mail werd verstuurd door Claudine Cornet. Zij was er de laatste jaren keukenchef. “Dit is uiteraard bijzonder jammer”, vervolgt Johan. “We staan voor een voldongen feit. De uitnodiging naar de leden is al verstuurd en nu moeten we in allerijl op zoek naar een andere locatie. Bovendien laat de communicatie te wensen over. Na lang aandringen via een droge mail op de hoogte gesteld worden, er bestaan leukere zaken.”

Een definitieve sluiting zou spijtig zijn. Park Rodenbach is een van de weinige feestzalen in onze stad met een grote capaciteit

Philiep Vandevoorde was een vijftal jaar zaalverantwoordelijke bij Park Rodenbach en bevestigt eveneens dat de deuren er gesloten blijven. “In december hebben we er nog een laatste erg druk weekend gewerkt”, zegt hij. “Op vrijdag 7 december stond er een huwelijksfeest op de agenda en daags nadien kwam de brandweer er Sint-Barbara vieren en De Landelijke Gilde had er hun Sint-Elooisfeest. Maar sindsdien is er niets meer gebeurd, daar langs de oever van het kanaal… Natuurlijk betreuren we dat, want we hebben er erg mooie momenten beleefd. Ook de aanpalende Bistro Vin 100 staat al twee jaar opgesloten. Het is bijzonder jammer dat zo’n mooi Roeselaars verhaal op deze manier moet eindigen.”

Drietal jaar te koop

Volgens Philiep Vandevoorde staat de zaak ook al een drietal jaar te koop. “Er zijn al een pak kandidaten over de vloer gekomen, maar helaas hapte nog niemand toe. Op de site mag enkel aan horeca gedaan worden en ook alle gebouwen moeten blijkbaar behouden blijven. Dat maakt het moeilijk voor potentiële investeerders om er aan de slag te gaan.”

Schepen Marc Vanwalleghem kwam jarenlang bij Park Rodenbach over de vloer om er tal van jubilarissen in de bloemetjes te zetten. “Ik ben er in december nog geweest om het Barbarafeest van onze brandweerlieden bij te wonen”, reageert hij. “Alles leek toen nog in orde. Ik zou een definitieve sluiting enorm spijtig vinden. Park Rodenbach is immers een van de weinige feestzalen in onze stad met nog een degelijke capaciteit. Dit mag niet verloren gaan.”

Zowel Claudine Cornet, Vincent Graulus als Nicole Wybouw waren niet bereikbaar voor commentaar. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier