Papa Chico opent binnenkort ‘B&B Casa Chico’ in Blankenberge

Pierre Hauters: "Als het op amusement aankomt, zit je in Blankenberge wel goed". © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Op 1 juli opent Pierre Hauters – alias clown Papa Chico – zijn nieuwe B&B in de Weststraat. Eén van de troeven in Casa Chico wordt het ‘magic ontbijt’.

Pierre Hauters, alias clown Papa Chico heeft altijd al met één been in de horeca gestaan. Ook in Blankenberge, waar hij vijf jaar Le Bistro heeft uitgebaat op Camping Jamboree.

“Ja, ik heb het gezien op tv (Le Bistro zat onlangs in ‘Don’t Worry Be Happy’ op Vier, red.). Een goed draaiende zaak, Le Bistro: ik zag daar nooit voor drie uur mijn bed”, glimlacht Pierre, die nu op zijn 65ste nog een nieuwe uitdaging aangaat. Maandag was zijn guesthouse ‘Ikejime Chez Pierrot’, in Lissewege, al te zien in de eerste aflevering van ‘Met Vier in Bed’. Zijn tweede B&B opent begin juli de deuren in Blankenberge. “Een roeping op latere leeftijd”, noemt Pierre het. Want de bekendste clown van het land wil het op zijn oude dag graag iets rustiger aan gaan doen. “Ik kruip nog altijd graag in het pak van Papa Chico. Maar vijf shows per dag, zoals in mijn VTM-periode, dat gaat niet meer. Gelukkig kreeg ik ondertussen wel versterking van mijn zoon Jan; Chico Junior. Hij zal in Casa Chico mee instaan voor het showgehalte”, vertelt Pierre.

Strandcabine

In zijn Blankenbergse B&B mogen de gasten zich dus verwachten aan een portie hocuspocus bij het ontbijt, en Casa Chico wordt ook de nieuwe thuis van Pierres goochelclub – “Casa Chico Magic Club!”

Pierre is in de wolken met de locatie. “Ik had mij ingeschreven voor ‘Huizenjagers’ op Vier, maar was na afloop nogal teleurgesteld. Gelukkig leverde het wel dat ene telefoontje op van Jean-Marc, de eigenaar van dit pand. Hij zei, ik denk dat ik iets voor je heb“, glimlacht Pierre. “En ik moest inderdaad geen twee keer nadenken: dit is een droompand voor een B&B. Ideale ligging ook: onze gasten kunnen hier de fiets naar Sea Life nemen of gebruik maken van ons strandkabientje: Casa Chico à la plage.”

Elk jaar worden er nog twee miljoen Papa Chicoworsten verkocht

En bij het ontbijt is er Papa Chico-worst, natuurlijk. “We streven tenslotte naar vier sterren”, knipoogt Pierre, die ook altijd een fijne zakenneus heeft gehad. “Ik ben best wel commercieel ingesteld en dat heeft me geen windeieren gelegd. Van mijn Papa Chicoworsten worden er nog elk jaar twee miljoen verkocht. 20 jaar geleden was ik ook zo vooruitziend om een 100-tal populaire internetdomeinen op te kopen: verjaardagsfeestjes.com, travestieshows.com…”

Met zijn cateringbedrijf Prestige fleurt Pierre babyborrels op. “En ik was ooit de eerste met een mobiele frituur in West-Vlaanderen.”

Pierre doet tot slot ook nog graag eens het verhaal van hoe hij Papa Chico werd. “Die naam gaat al mee van toen ik nog dj was in The Lord, ooit de beste discotheek van het land. Ik draaide dat liedje van Tony Esposito (Papa Chico was in ’87 een dikke nummer-1 hit, red.) wel vijf keer op één avond – tot de mensen me op den duur zeiden hey Papa Chico, ‘t is nu wel genoeg geweest“, lacht Pierre. Het was ook in die tijd dat hij de magische Mister Willy leerde kennen. “Een figuur die mij mateloos intrigeerde, en dus toen Mister Willy op een dag besloot om pastoor te worden, heb ik voor 250.000 frank al zijn goochelmateriaal overgekocht. Inclusief het betere illusiewerk: ik leerde vrouwen in stukken zagen en kon ze ook door de lucht laten zweven. Toen ik door VTM gevraagd werd om dat eens met Ingeborg te doen, tijdens een liveshow van Schuif Af in Bobbejaanland, was mijn carrière onmiddellijk goed vertrokken.”

Studio Chico

Daarna volgden nog jaren van entertainen in het Boudewijnpark, Bobbejaanland en het Melipark waar Papa Chico zijn eigen theatertent had. “De grootste theatertent van Europa. Studio 100 heeft die toen van me overgekocht en er nog tien jaar Gert en Samsonshows in gegeven.” Hauters begon ongeveer gelijktijdig met Gert Verhulst in de entertainmentsector. “Als de kaarten dus enigszins anders hadden gelegen, dan spraken we nu misschien van Studio Chico en niet van Studio 100”, knipoogt hij.

De terugkeer naar Blankenberge voelt voor Pierre goed aan. “Ik heb hier vroeger zo dikwijls opgetreden, en het is de gezonde zeelucht die me destijds van mijn migraine afhielp. Al de campings moesten Papa Chico hebben – zelf kampeerde ik dan met mijn mobilhome op de New Ideal. Maar ook in de Floreal en Het Witte Paard heb ik honderden keren op het podium gestaan. Vanaf november word ik overigens de vaste huisgoochelaar van Het Witte Paard. Als het op amusement aankomt, zit je in Blankenberge dus wel goed. Ik verwacht hier ook een heel ander publiek dan in onze B&B in Lissewege.”

Vier maanden per jaar gaat Pierre uitblazen aan de Costa del Sol. “Luc Steeno, Frank Galan, Christoff en Lindsay,… Ze hebben daar allemaal een optrekje en we treffen elkaar weleens op een beachparty. Ik zorg dan voor de muziek; samen met Papa Chico mijn lang leven.”

Tip: Wie bij boeking op www.casa-chico.be verwijst naar ‘KW Magic Chico’, krijgt bij zijn eerste ontbijt een ‘magisch cadeau’. “Een goocheltruc om mee naar huis te nemen”, knipoogt Papa Chico.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier