Padelclub hoopt op wereldrecord ten voordele van De Warmste Week

© DJW
Redactie KW

Als bijdrage voor De Warmste Week, die dinsdag 18 december van start gaat in Vlaanderen, organiseren Maarten Moerman en collega’s in het Waregem Sportcenter in de Karmelwijk een 24-uren padelmarathon op twee terreinen, op 20 en 21 december. Het is de tweede editie op rij. De opbrengst van het sportieve evenement is bestemd voor To Walk Again vzw, het project van gewezen triatleet en Iron Man 2006 Marc Herremans. Vorig jaar was dat goed voor 3.000 euro financiële steun.

“Tegelijk met de marathon gaan spelers Aaron Roose en Sorin Radulescu ook de uitdaging aan om samen evenveel uren te spelen en daarmee een wereldrecord te vestigen”, gaat Maarten Moerman van start. “Vorig jaar was dat al gelukt, maar toen was het niet officieel omdat er geen deurwaarder getuige van was die het allemaal kon bevestigen. Deze keer gebeurt dat wel en daarom wordt het toch iets extra’s om naar uit te kijken. Zowel Aaron als Sorin zijn er in elk geval klaar voor. Nu maar duimen dat het lukt.”

“Voetballer Davy De fauw is peter van de hele organisatie”

De deelnemers die zich inschrijven, meestal bedrijven maar ook particulieren, betalen voor een terrein een huurprijs van 150 à 300 euro per uur. Voor de bedrijven is dat eigenlijk peanuts. De particulieren daarentegen laten zich daarvoor meestal sponsoren.

Peter

“Iedereen is natuurlijk welkom”, gaat Maarten verder. “Niet alleen om te spelen, maar ook om aan te moedigen en te supporteren. Wij bieden onder andere ook soep aan. Daarnaast heb je in de bar of cafetaria een ruime keuze aan allerlei biertjes en drankjes. Voetballer Davy De fauw is peter van de hele organisatie. Hij zal het eerst padel spelen, samen met de Waregemse ex-tenniskampioen Dick Norman. Wij hopen ook dat de burgemeester langs komt, net als de schepenen en de leden van de gemeenteraad. Na afloop van het evenement gaan wij de cheque met het bedrag van de opbrengst persoonlijk overhandigen aan de presentatoren van De Warmste Week. Vorig jaar trokken we daarvoor naar het domein Puyenbroeck.”

Vaste stek

Intussen heeft padel ruim twee jaar na de opstart in het Waregem Sportcenter zijn vaste stek gevonden. Daar is ook de club Happy Padel Waregem opgericht die acht teams in competitie heeft spelen, zowel mannen (5) als vrouwen (3).

“Padel is uitgegroeid tot een zeer populaire sportdiscipline. In het begin kwamen daarvoor zelfs spelers van Willebroek of Antwerpen naar Waregem. Momenteel zijn de velden elke avond volzet. Indien wij er dubbel zoveel hadden, dan was dat ook het geval”, rondt Maarten Moerman af. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier