Paardenshow met klank, licht en dans op jubileum Domein Leiedal

We zien de organisatoren met v.l.n.r. Nicolas Couckuyt, zaakvoerder Kim De Vos, Robin Blondeel, Nicolas Herman en Charlotte Couckuyt met paard Picador Van Het Leiedal (een paard dat gekweekt werd op Leiedal). Shirley Vanhoutte en zaakvoerder David De Vos ontbreken op de foto. (Foto EDB)
Redactie KW

Om haar 55ste verjaardag te vieren pakt Ruiterclub Domein Leiedal uit met een wervelende show en gratis initiatielessen tijdens het jubileumweekend van 11 en 12 november.

Voor de show met lichtspektakel die plaatsvindt op zaterdag 11 november van 18 tot 20 uur zijn ruiters van de ruitersclub bezig met het voorbereiden van verschillende demonstraties en dressuurnummers. “Er zal ook over hindernissen gesprongen worden”, stelt persverantwoordelijke Nicolas Herman. “Speciaal voor deze show zal er een speciale sprong voorzien worden.” Ook de mensport zal niet ontbreken met klassieke koetsen en een zeldzaam tandemspan. Kazakkenvoltige, een discipline in het stuntrijden waar de ruiter boven en misschien zelfs onder het paard zal ook te zien zijn. De show wordt afgesloten met een carrousel van 16 wedstrijdruiters in hun wedstrijduniform in de kleuren van de club.

De verschillende nummers worden begeleid door een speciale lichtshow met 60 beweegbare lichten. Dansers van dansschool Dance & Glitter uit Wevelgem werken ook mee. Er zal ook een originele foodtruck staan.

Initiaties

Op zondag 12 november kunnen niet-ruiters proeven van de paardensport tijdens een gratis initiatieles. Deze lessen vinden plaats van 14 uur tot 18.30 uur. Deelnemen kan vanaf 8 jaar. Wie jonger is, kan gratis op een pony rijden.

De show vindt plaats in een overdekte ruiterhal van Ruiterclub Domein Leiedal op 11 november vanaf 18 uur. Kaarten kosten 5 euro en zijn te verkrijgen in de cafetaria van de club, gelegen aan de Kruiskouter 50 in Bissegem. Tijdens het jubileumweekend is er extra parking voorzien.

Inschrijven voor initiatielessen kan op 056 35 36 77. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier