Ozark Henry en Maud Vanhauwaert scheppen beklijvende sfeer op Reveil in Oostduinkerke

02/11/17 om 13:48 - Bijgewerkt om 14:30

Aan Ozark Henry en Maud Vanhauwaert vroegen de organisatoren van Reveil om op woensdag1 november op de begraafplaats van Oostduinkerke bij zonsondergang voor muziek en poëzie te zorgen die stilstaat bij de dood, met verhalen die de herinneringen aan de overledenen even doen opflakkeren.

Om 17 uur werd het muisstil op de begraafplaats. Vele honderden mensen, veel meer dan verwacht, schaarden zich rond het kleine podium dat centraal was opgesteld bij het graf van wijlen pastoor Goegebeur, in de schaduw van hoge bomen en aan de voet van het grote kruisbeeld. Ook voor Ozark Henry was dit duidelijk een emotioneel moment. Achteraf zei hij: "Toen de organisatoren mij vroegen of ik aan dit project wilde meewerken, wilde ik dit enkel doen op voorwaarde dat het in Oostduinkerke zou zijn. Het is mijn eigen gemeente en mijn moeder ligt op deze begraafplaats begraven. Ik heb voor d...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!