Overlevers aanslagen Zaventem redden bejaarde dame uit water op Oostende voor Anker

18/05/18 om 09:00 - Bijgewerkt op 17/05/18 om 14:28

Op Oostende voor Anker viel zaterdag een bejaarde vrouw in het water aan de Amandine. Ze werd gered door drie vrouwen, onder wie de Oostendse Myriam Gueuning (66) en Katarina Viktorsson (33), een Zweedse die in Brussel woont. Beide dames waren samen met een groep slachtoffers van de aanslagen op de luchthaven van Zaventem in 2016. Bij de redding verloor Katarina de muts van haar grootvader. Die zou ze dolgraag terugvinden.

Myriam Gueuning woont in Oostende en is de echtgenote van voormalig havenkapitein Patrick Vermandel. Bij de aanslagen van 22 maart 2016 op de luchthaven van Zaventem was zij in de vertrekhal, op 7,5 m van de plaats waar de tweede bom ontplofte. Ze raakte ernstig gewond, maar is nu grotendeels hersteld. Ze bevond zich op vier meter van de mama van Katarina Viktorsson, die terugkeerde naar Zweden na een bezoek aan haar in Brussel wonende dochter en de aanslag niet overleefde.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!