Overleden topchef Paul Bocuse leeft voort bij Tieltenaren

27/01/18 om 13:00 - Bijgewerkt op 25/01/18 om 15:07

De Franse topchef Paul Bocuse overleed een week geleden op 20 januari, maar hij leeft voort in zijn haute cuisinegerechten, zijn boeken en in vriendengroepen die startten rond een tafel in zijn restaurant in de buurt van Lyon. "Al 36 jaar komen we enkele keren per jaar met drie koppels bijeen", zeggen Betsy Braekevelt en Carlos De Smet uit Tielt.

Het koppel herinnert het zich nog goed en legt de bewijzen op tafel: een album met daarin brieven over de bekendmaking van de winnaars van een wedstrijd, het feestmenu bij Paul Bocuse, de vliegtuigtickets van Sabena richting Lyon én foto's. Het zal op zaterdag 13 februari 36 jaar geleden zijn dat Carlos en Betsy vanuit Zaventem richting Lyon vlogen. "Een krant organiseerde toen elk jaar een Bocuse-wedstrijd", schetst Betsy Braekevelt. "Ik vulde het formuliertje gewoon in. Wie niet waagt, niet wint... Het was een leuke verrassing toen ik onze naam op de winnaarslijst ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!