Ouders van Maithili: "Dit jaar komt er bij ons geen kerstboom in huis"

07/12/18 om 07:15 - Bijgewerkt op 06/12/18 om 21:01

Het is vandaag, vrijdag 7 december, exact vier maanden geleden dat in een bomvolle Maria Assumptakerk in Assebroek afscheid werd genomen van Maithili Vanhille. Het meisje verloor na bijna twee jaar vechten finaal toch de strijd tegen een agressieve hersenstamtumor. "Maithili keek er altijd zo naar uit om de kerstboom te versieren... Dit jaar komt hier dan ook geen kerstboom in huis. Deze kerst- en nieuwjaarsfeesten mogen voor ons zo vlug mogelijk achter de rug zijn", klinkt het bij de ouders.

Nu Sinterklaas stilaan terug naar Spanje is, wordt in veel gezinnen uitgekeken naar het feestelijk versieren van de kerstboom en de aankoop van de cadeautjes om er onder te leggen. Niet zo bij de familie Vanhille uit Assebroek. Sam Vanhille en Stefanie Rotsaert verloren vier maanden geleden hun oogappel Maithili aan de gevolgen van een agressieve hersenstamtumor. Ook haar grote broer Moroni, 16 intussen, bleef verweesd achter. Dat het gezin niet bepaald uitkijkt naar de komende 'feestdagen' is dan ook begrijpelijk.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!