Ouders 'Flying Doctor' uit Westkapelle bidden elke dag voor zijn leven

12/04/18 om 11:58 - Bijgewerkt om 11:56

"Natuurlijk denken we soms: 'was hij maar postbode geworden om de hoek'. Als ouder is het niet eenvoudig om continu te moeten vrezen voor het leven van je zoon. Maar tegelijk zijn we enorm trots op alles wat Anthony daar verwezenlijkt. Bij de lokale bevolking wordt hij op handen gedragen." De ouders van 'Flying Doctor' Anthony Caere (37) bidden dagelijks voor het leven van hun zoon die 6.000 kilometer verderop stropers verjaagt. De gedode parkwachters in het Congolese Virungupark waren voor Joël (67) en Monique (68) een zoveelste schrik om het hart.

Het nieuws van de vijf doden kwam maandagavond hard binnen in het ouderlijke huis van Anthony Caere (37) in het West-Vlaamse Westkapelle. "Het waren zijn vrienden die in een hinderlaag werden gelokt. Amper één week eerder gebeurde al hetzelfde. Anthony was er kapot van. Op zo'n moment is het logisch dat we ons grote zorgen maken over zijn veiligheid. Vanop afstand is het héél moeilijk om in te schatten wat daar allemaal gebeurt."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!