Ouders en boezemvrienden houden laatste herdenkingsbarbecue voor Tom Verstraete

Zijn ouders en boezemvrienden herdachten Tom Verstraete nog een laatste keer met een barbecue. Het is nu aan de aanwezigen om zijn gedachtenis mee levend te houden. © (Foto AV)
Redactie KW

John en Nadia Verstraete-Ovaere uit Heule lieten zaterdag 11 mei op het LVD-voetbalveld achter de Finlandia in Gullegem nog een laatste keer de barbecue aanrukken voor een herdenkingsfeestje voor hun in 2001 overleden zoon Tom. Hiermee rondden ze een traditie af die ze achttien jaar volhielden.

De 21-jarige Tom kwam op 12 mei 2001 om het leven na een zwaar verkeersongeval met zijn brommer. Kort na de feiten, toen ze wat bekomen waren van het verdriet en onbegrip over wat hen was overkomen, namen zijn ouders John en Nadia zich, samen met zijn boezemvrienden Thomas, Pieter en Gregory, voor om de herinnering aan de jonge, levenslustige Heulenaar niet zomaar verloren te laten gaan.

Daarom beslisten ze om rond zijn sterfdatum elk jaar een minivoetbaltoernooi en later een voetbaltoernooi op te zetten. Het werd een traditie die ze tot voor enkele jaren volhielden. In 2015 kreeg de herdenking de vorm van een barbecue voor familie, vrienden en kennissen.

Daar wordt nu een punt achter gezet. “Het is mooi geweest. De herinnering zal blijven, maar praktisch werd het van langsom moeilijker om het allemaal georganiseerd te krijgen”, zegt moeder Nadia.

Toch kwam zaterdag nog tachtig man naar Gullegem afgezakt om samen nog eens te tafelen en herinneringen op te halen. Een mooie foto van Tom kreeg hierbij nog eens een ereplaats en alle aanwezigen kregen voor hun komst nog een laatste herinnering mee.

“Het zal wennen worden dat dit herdenkingsmoment er vanaf 2020 niet meer zal zijn”, getuigt vader John. “Uit het gebeuren is echter een dusdanig grote vriendengroep gegroeid dat wij quasi zeker zijn dat onze Tom in vele harten blijft voortleven.”

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier