Oudenburg kiest voor Luna De Vlam als sportvrouw en Brecht Desmedt als sportman

Redactie KW

De tweejaarlijkse sporttrofeeën zijn gisterenavond uitgereikt. Dat gebeurde tijdens een wervelende show met gevechtsporten als thema. Dirk Meulders praatte het geheel aan elkaar.

Na bedanking aan verdienstelijke leden van de Oudenburgse sportclubs, een uitsluitend mannelijk gezelschap, ging de eerste trofee naar basketter Thomas Declerck als beloftevolle jongere. Hij vond zijn liefde voor basket bij de Oudenburgse club, maar speelt intussen bij BC Oostende. Thomas kreeg al een uitnodiging voor de NBA-school in Miami.

De prijs voor sportverdienste was voor Patrick Demeulenaere, al sedert 1996 voorzitter van TTC Oudenburg. De club kan voor alles op hem beroep doen, zowel op sportief vlak als bij de organisatie van nevenactiviteiten. Patrick heeft als het ware het palet en de balletjes ingeslikt.

Gestart met rope skipping in 2006 bij Skip Oudenburg groeide Luna De Vlam uit tot een talent in deze sporttak. Ze rijgt de titels en medailles aan elkaar. Als eerste Belg is ze intussen lid van het Amerikaanse trainersteam en mag ze topatleten op internationale kampen les geven. Luna De Vlam kreeg dan ook terecht de titel sportvrouw 2017-2018.

De trofee van sportman was voor Brecht De Smedt. Hij was tot voor kort een gebeten skeeler met als specialisatie de marathon. Hij skeelerde vijf jaar bij een Zwitsers team. Sedert enkele weken heeft hij zijn sport op een zijspoor gezet om alle aandacht op zijn jonge gezin te houden.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier