Oudenburg is voortaan officieel een pleegzorgstad

Oudenburg is vanaf nu een pleegzorgstad. Burgemeester Peter Velle ontving hiervoor het huisje van Pleegzorg Vlaanderen. Op de foto v.l.n.r. pleegouders Patrick Vandendriessche en Nele Dejonghe, OCMW-voorzitter Chantal Van Listenburghe, Lisa Verstraete, begeleider bij Pleegzorg West-Vlaanderen, Melanie Louagier, pr-medewerker Pleegzorg Vlaanderen, Johan Tanghe, schepen van Welzijn, Peter Schmits, teamverantwoordelijke Pleegzorg Vlaanderen, Iris Herteleer, stadsambtenaar, burgemeester Peter Velle, pleegouders Victor Driesen en Mariette De Kort. © (Foto LIN)
Redactie KW

“Onze stad is een zorgzame stad, die kansen geven en grijpen stimuleert en ondersteunt. Vanaf vandaag zijn we officieel een pleegzorgstad. Hiermee willen we het maatschappelijke draagvlak voor pleegzorg vergroten”, stelt burgemeester Peter Velle.

“We zijn blij dit voor Oudenburg te kunnen realiseren en willen ons dan ook verder engageren om pleeggezinnen te ondersteunen. Als stad is het onze plicht attent te zijn op de noden. De oproep van Pleegzorg Vlaanderen, om pleegzorg in de picture te plaatsen, hebben we onmiddellijk opgevolgd en zijn dan ook mee gestapt in de oproep om pleegzorgstad te worden”, aldus de burgemeester.

Pleegzorg Vlaanderen organiseert een gepaste thuisomgeving voor iedereen die (niet) meer thuis kan wonen of zelf geen thuis kan realiseren. In West-Vlaanderen zijn er momenteel meer dan 1.250 pleegplaatsen, waarvan twaalf in Oudenburg. Toch is er altijd nood aan extra pleeggezinnen. Momenteel staan er 215 minderjarige kinderen op de wachtlijst.

“Daarom riep Pleegzorg Vlaanderen de steun van de Vlaamse gemeente- en stadsbesturen in met als gezamenlijk doel: pleegzorg lokaal meer bekend maken en Vlaamse gezinnen warm maken voor pleegzorg. Dat wil Oudenburg erkennen en ondersteunen door pleegzorgvriendelijke maatregelen te treffen. Onze stad engageert zich onder meer om pleegzorg hier beter bekend te maken via affiches en folders”, aldus nog Peter Velle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier