Oude feestzaal wordt nieuwe thuisbasis van Kind en Gezin

Het consultatiebureau van Kind en Gezin ligt nu in de Markekerkstraat. © EDB
Redactie KW

Deze week vonden de eerste consultaties van Kind en Gezin plaats op de nieuwe locatie in de Markekerkstraat in Marke. De vzw Gezondheidscentrum, die verantwoordelijk is voor de huisvesting van het consultatiebureau, vond in de feestzaal van het vroegere restaurant Ten Beukel een ideale locatie om tot consultatiebureau om te bouwen.

In Kortrijk zijn er vier consultatiebureaus, waaronder drie in Kortrijk en één in Marke. Vzw gezondheidscentrum heeft de erkenning van de consultatiebureaus in Marke en in de Kasteelstraat in Kortrijk. “Naar Marke komen vooral gezinnen uit Marke, Aalbeke, Bissegem en ook enkele uit de andere zuidelijke deelgemeenten van Kortrijk”, vertelt Abel Vallaeys van vzw Gezondheidscentrum.

Het consultatiebureau van Marke was jaren gevestigd in de gebouwen van stad Kortrijk in de Rekkemsestraat, waar ook de technische dienst van de stad en het brandweerarsenaal nog gevestigd zijn.

Alternatief

Deze gebouwen zijn verkocht, maar konden wel nog een aantal jaren verder gebruikt worden. “Wij zijn stilletjes aan beginnen uitkijken naar een alternatief”, vertelt Abel Vallaeys. “Er moesten immers een consultatieruimte voor de dokter en voor de verpleegkundige van Kind en Gezin zijn en een plaats waar onze vrijwilligers de nodige wegingen kunnen doen en waar de kindjes kunnen omgekleed worden.” Het consultatiebureau in de Markekerkstraat is groter dan dat in de Rekkemsestraat. “Het vorige was ook sterk verouderd. Nu is alles nieuw. Er zijn opnieuw voldoende parkeerplaatsen in de omgeving.”

Het consultatiebureau ligt aan de Markekerkstraat 19 in Marke. Afspraken worden gemaakt via de verpleegkundigen van Kind en Gezin. (EDB)

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier