Oud-directeur Kortrijks Sint-Amandscollege overleden

© (NOM)
Redactie KW

Op zaterdag 6 januari om 10.30 uur vindt in de kerk van Sint-Jan in Poperinge de uitvaart plaats van priester Laurent Willaert.

Hij is op 29 december overleden. Hij was net 86 geworden. Het grootste deel van zijn loopbaan was hij actief in Kortrijk, waar hij tot 1992 directeur was van het Sint-Amandscollege.

Laurent Willaert werd geboren in Kortemark. Hij studeerde eerst aan het Klein Seminarie in Roeselare, daarna aan het Grootseminarie in Brugge. In 1957 werd hij tot priester gewijd in Roeselare, waardoor hij vorig jaar zijn diamanten priesterjubileum mocht vieren.

Hij behaalde in 1959 het diploma van licentiaat en de wetenschappen en werd hetzelfde jaar leraar godsdienst en wetenschappen aan het Sint-Amandscollege in Kortrijk. Hij stond ook in voor leerlingenbegeleiding en was KSA-proost. Twaalf jaar later volgde hij wijlen Jan Vantieghem op als directeur van het college. Hij was meteen de laatste priester-directeur. Net toen hij directeur werd, werd de nieuwe internaatstoren geopend (die onlangs gesloopt werd). In 1983 mocht hij de feestelijkheden voor 150 jaar college mee organiseren.

Na 33 jaar Sint-Amandscollege werd Laurent Willaert in 1992 benoemd tot pastoor in Vlamertinge. In 2003 werd hij ook pastoor-moderator van de parochiefederatie Sint-Elooi Ieper waartoe Vlamertinge behoorde. Ten slotte was hij van 2007 tot 2015 aalmoezenier in het O.-L.-Vrouw Gasthuis in Poperinge, waar hij overleden is. Hij wordt begraven op het kerkhof van zijn geboorteplaats Kortemark.

(NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier