Oud-bedrijfsleider Pierre De Meestere overleden

Redactie KW

In het wzc Sint-Vincentius aan de Houtmarkt waar hij sinds een jaar verzorgd werd, is Pierre De Meestere dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden. Hij was bekend als gewezen zaakvoerder van Staalconstructie De Meestere nv in Heule.

15/09/1935 – 26/06/2018

Pierre De Meestere was in Heule geboren als zoon van Jean De Meestere die destijds samen met zijn broers Henri en Albert het bekende bedrijf leidden dat begin vorige eeuw uit de smidse van hun vader Achiel was ontstaan. Nadat Pierre aan de KU Leuven afgestudeerd was als handelsingenieur, zette hij zijn eerste stappen in de firma. Later nam hij de leiding in handen tot hij zo’n 20 jaar geleden afscheid nam. Nu huist in de voormalige bedrijfsgebouwen in de Stijn Streuvelslaan in Heule het ‘creatief dorp’ Muster.

Pierre De Meestere was bekend als een minzame man, die in de tijd een enorm netwerk van vrienden en relaties had. Hij was voormalig lid van de Lionsclub Kortrijk en ook van het Davidsfonds en de heemkundige kring in zijn geboortedorp Heule. Hij was een groot natuurliefhebber en reisde samen met zijn echtgenote de wereld rond. Hij was een bourgondiër die tegelijk genoot van de kleine dingen. Vooral was hij ook een familieman die een goede relatie had met zijn kinderen en kleinkinderen. Hij was getrouwd met Jacqueline Vanmaercke en vader van twee kinderen: Cathy (met Daniël Coppens, Westkapelle) en Carl (met Ingrid Claeys, Marke). Hij had zes kleinkinderen. Vroeger woonde het gezin in de Loofstraat in Kortrijk, nadien op een flat in de Guido Gezellestraat.

De uitvaartdienst heeft plaats op zaterdag 30 juni om 11 uur in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kortrijk.

(NOM)