Orthodoxe kerk in Oostende ingezegend

Rond de kerk werd een korte optocht georganiseerd. © foto JROO
Redactie KW

Zaterdagmorgen werd in Oostende de orthodoxe kerk van de Heiligen Konstantijn en Helena ingezegend onder ruime belangstelling.

De voormalige Sint-Godelievekerk, de rooms-katholieke kerk die al enige tijd niet meer in gebruik was, werd in erfpacht overgeheveld aan de orthodoxe kerk. De dienst werd voorafgegaan door Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras, hoofd van de orthodoxe eredienst in België. Hij werd bijgestaan door aartsbisschop Job uit Genève, bisschop Bartholomeos uit Duitsland en tientallen priesters uit andere parochies uit de Benelux.

De orthodoxe parochie in Oostende werd opgericht in 2001 door de toenmalige orthodoxe priester in Brugge. Het bestaat uit een grote diversiteit aan gelovigen zoals autochtonen, Grieken, Russen, Oekraïners, Wit-Russen, Serviërs, Roemenen, Bulgaren, Georgiërs en Polen. Aartspriester Bernard Peckstadt en priester Andreas D’hoe zal de parochie dienen.

Voor de inhuldiging van de orthodoxe kerk waren verschillende prominenten aanwezig. De bisschop van Brugge, Lode Aerts, was er naast vertegenwoordigers van andere christelijke kerken in ons land. Ook de gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwe, was aanwezig.

(JR – foto JR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier