Orthodoxe gemeenschap in rouw: Archimandriet Thomas uit Diksmuide overleden

© GF
Redactie KW

“De Orthodoxe gemeenschap over heel Europa neemt met grote droefheid afscheid van Archimandriet Thomas (Geert Jacobs), stichter en abt van het enige Ortodoxe manneklooster in België”, meldt de Orthodoxe gemeenschap.

Met de steun van een kleine groep gelovigen stichtte Archimandriet Thomas het Orthdox klooster van de Moeder Gods Troosteres der Bedroefden in het dorpje Pervijze, een deelgemeente van Diksmuide. “Dit bescheiden klooster groeide, ondanks heel wat uitdagingen, in de loop der jaren uit tot een baken van hoop en licht voor orthodoxen en christenen in binnen- en buitenland. Er ontwikkelde zich ook een bloeiende parochie, waar christenen van allerlei nationaliteiten en afkomst een thuis vinden.”

De abt overleed op 11 januari 2019. “We zullen onze herder ontzettend missen, maar we zijn tegelijk heel erg dankbaar voor het geschenk dat Archimandriet Thomas was voor deze wereld”, vertelt hypodiaken Jozef (Hendrik Blomme).

“De inzet van de abt was voelbaar tot in Ayacucho, Peru, waar de ngo Conaf sinds 1996 een weeshuisproject ontwikkelde om ook aan de andere kant van de wereld de noden van zwakken en kwetsbaren te lenigen. Als blijk van waardering vragen we dan ook om geen bloemen of kransen te voorzien, maar wel een bijdrage voor de kwetsbaren in de maatschappij te willen schenken via het klooster”, besluit Archimandriet Johan (Ivan Remmery).

De begrafenis zal plaatsvinden op zaterdag 19 januari 2019 om 10u30 in het Orthodox klooster Moeder Gods Troosteres der Bedroefden, Rousdammestraat 1, Diksmuide.

Allen die een laatste groet willen brengen aan Archimandriet Thomas kunnen dat tot dinsdag doen in het Funerarium Dezutter, Langestraat 109, Nieuwpoort. Vanaf woensdag kunt u tussen 15u en 19u terecht in het Orthodox Klooster Moeder Gods Troosteres der Bedroefden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier