Opvolger Kuurnse priester Luc Callewaert bekend

Filip Debruyne (vooraan) volgt per 1 juni 2018 Luc Callewaert (op de achtergrond) op als Kuurns priester. © Foto Kerknet
Redactie KW

Vrijdag raakte bekend dat de huidige priester van de pastorale eenheid Emmaüs Kuurne, Luc Callewaert eervol ontslag heeft bekomen. Op 1 juni 2018 volgt priester Filip Debruyne hem op als Kuurnse pastoor.

“Onverwacht, of misschien toch al ergens een beetje verwacht: priester Luc Callewaert heeft met ingang van 1 juni 2018 eervol ontslag bekomen als pastoor van onze pastorale eenheid Emmaüs Kuurne. Wij willen hem hartelijk danken voor zijn jarenlange inzet en zijn engagement in onze geloofsgemeenschap.” Zo kondigde Emmaüs Kuurne het afscheid van hun priester aan.

Meteen werd ook zijn opvolger bekendgemaakt. Vanaf 1 juni dit jaar wordt Filip Debruyne de nieuwe priester in Kuurne. Filip Debruyne is erevicaris, medepastoor in de federatie Harelbeke en rector van het diocesaan centrum Groenhove in Torhout. Voor veel Kuurnenaren is hij geen onbekende, aangezien hij al langer meedraaide in de parochiale werking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier