Opruiming bij Matco in Waregem gestart na verwoestende brand

Ruim vier weken na de verwoestende brand bij het chemisch bedrijf Matco in de Textielstraat in Waregem, werd vandaag gestart met de eigenlijke opruiming. Met een kraan werden de eerste grote brokken afval verwijderd en het water werd weggepompt. © HDV
Redactie KW

De firma Devagro uit Waregem is woensdag gestart met voorbereidende werken voor de opruiming van Matco-site in de Textielstraat. Donderdag zijn de eigenlijke werken begonnen. Met een kraan werden grote brokken afval verwijderd en water werd weggepompt.

Het chemisch bedrijf Matco werd op 19 december 2018 getroffen door zware brand.

Sinds dinsdagavond heeft het Waregemse stadsbestuur aan Matco de vergunning geleverd om de ruïne in de Textielstraat op te ruimen. De bureaus en het magazijn werden eerder al, kort na de brand, onbewoonbaar verklaard.

Devagro is woensdag met de voorbereiding van de opruiming begonnen. Donderdag werden de eerste grote brokken afval verwijderd met een kraan en het water werd weggepompt.

Het bedrijf zelf vond intussen een tijdelijk onderkomen voor de periode van een jaar in Kuurne, bij Transport De Rudder. Wel is het de bedoeling om nadien terug te keren naar de Textielstraat in Waregem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier