Opnieuw Spinning for Life in Ruddervoorde

Redactie KW

Met hun actie zetten de twee wielerclubs uit Ruddervoorde zich in voor Kom op tegen Kanker.

Dit initiatief komt er door de samenwerking van Sust en De Blauwe Wimpel, de twee wielerclubs uit Ruddervoorde. Ze verloren de laatste jaren enkele leden aan kanker: Daniel Plovie (58), Wim Stubbe (51) en Henk De Baets (49). Hun goede doel voor de Warmste Week is dan ook niet ver te zoeken: Kom op tegen Kanker.

Meer plaats voor supporters

“Vorig jaar hebben we 8375 euro geschonken. Het is ons doel om dit jaar nog beter te doen“, zegt Geert De Wandelaere van Sust. “We hebben het logistiek iets anders aangepakt. We gebruiken de inkom van Ridefort als ontvangst. De bestaande cafetaria wordt de opslagplaats voor de sportzakken. Daardoor is er meer ruimte voor de supporters in de polyvalente zaal.”

Het initiatief mag rekenen op steun van het gemeentebestuur van Oostkamp voor het gebruik van de infrastructuur en op de steun van sportcentrum Nisus. Zij stellen alle fietsen gratis ter beschikking.

Danseressen tijdens het spinnen

“Sportcenter Nisus heeft voor deze editie Dance Passion aangesproken om tijdens het spinnen danseressen te laten bewegen op de muziek. Er kan ook ingeschreven worden op de sponsering van de steunfietsen. Zo kan een minder sportieve bezoeker ook zijn steentje bijdragen”, voegt Reginald Vandaele van de Blauwe Wimpel toe.

Spinning for Life vindt plaats op het domein Ridefort in de Sportstraat te Ruddervoorde. De marathon start op 26 december om 13 uur. Vooraf inschrijven kan via de site van Sust of van De Blauwe Wimpel.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier