Opnieuw protest tegen pulsvisserij in Nieuwpoort

03/11/18 om 13:45 - Bijgewerkt om 13:44

In de haven van Nieuwpoort heeft een honderdtal vissers zaterdag actie gevoerd tegen pulsvisserij, dat is vissen met elektrische stroomstoten. Volgens hen zorgt dat voor oneerlijke concurrentie.

Opnieuw protest tegen pulsvisserij in Nieuwpoort

© BELGA

Een honderdtal vissers kwam zaterdagochtend samen in de haven om zich te verzetten tegen de pulsvisserij. Ook burgemeester Geert Vanden Broucke toonde zijn steun. Het is niet de eerste keer dat ze actievoeren. Midden juni was er ook al een soortgelijke actie in Nieuwpoort. De vissersboten droegen opnieuw grote spandoeken en er werden ook pamfletten uitgedeeld.

Pulsvisserij is omstreden en in principe verboden in de Europese Unie, maar de regelgeving vertoont hiaten waar vooral Nederlandse vissers van profiteren. Dat zorgt op zijn beurt dan weer voor oneerlijke concurrentie op de Europese markt.

De pulsvisserij weegt niet enkel op de visbestanden maar de stroomstoten kunnen ook de graten breken van vissen. Anderzijds wordt de bodem niet beroerd en verbruiken de vissers minder brandstof.

Met de actie willen de vissers de problematiek weer op de Europese agenda plaatsen.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!